Så skapar du ett lekfullt barnrum

Går du i väntans tider? Kanske har du redan barn? Oavsett vilken situation man står i kan det vara kul att skapa och designa ett nytt barnrum till sina små. Här är några tips på hur du själv kan designa ett lekfullt och glatt barnrum i ditt hem.

Starta från grunden

För att få till ett fantastiskt barnrum kan det vara bra att lägga en grund som första steg. Tänk ut hur väggarna bör se ut. Ska du tapetsera med någon rolig och färgglad tapet? Kanske du vill måla väggarna istället? Vilken typ av golv tycker du skulle passa bra i rummet? När man har en bra grund att utgå ifrån blir resten av designarbetet mycket lättare och roligare.

Teman kan hjälpa

Att välja ut ett tema kan hjälpa riktigt mycket när man ska designa sitt egna barnrum. Om man har ett tema att utgå ifrån blir många val mycket enklare. Man kan till exempel skapa ett traditionellt pojkrum eller flickrum bara genom att hålla sig till specifika färger och nyanser. Om dina barn älskar djur kan du alltid ha djur som ditt tema. Då kan du inreda med roliga och spännande djurdetaljer. Varför inte måla zebraränder på väggarna? Eller sätta upp självlysande fiskar i taket? Möjligheterna är verkligen oändliga om man bara vågar använda sin fantasi. Testa att använda dig av ett tema nästa gång du vill designa ett barnrum. Teman fungerar även bra till andra rum i hemmet.

flickrum-design

Skapa egen dekor

För att ge barnrummet en extra personlig touch kan du alltid skapa och designa dina egna dekorationer. Skapa dina egna krukor i lera och måla dem. Gör några spännande tittskåp med hjälp av djupa ramar. Skapa bildcollage med dina bästa familjefoton från semestern eller drömresan. Det finns mycket man kan göra för att piffa upp sitt barnrum lite extra. Som sagt så gäller det bara att låta fantasin och kreativiteten få flöda fritt under skapandet och designandet.

 

Barnvänlig förvaring

Något som kan vara värt att tänka på är att göra all förvaring så barnvänlig som möjligt. Detta kan man göra genom att själv modifiera möbler och förvaringslösningar. Det viktiga är att man gör det lätt för sina barn att plocka undan efter sig när de har lekt färdigt. Ju lättare det är att lägga tillbaka saker på sin plats, desto större är chansen att barnen faktiskt lägger tillbaka sina saker. Man kan till exempel tillverka en tvättkorg som liknar en fisk. Då kan barnen ”mata” fisken genom att slänga sina kläder i munnen på den. Man kan göra något liknande med det mesta. Det gäller bara att använda sin fantasi. Försök att se saker från barnens perspektiv. Vad hade du velat se i ditt barnrum om du var liten? Genom att försöka se saker ur barnens perspektiv kan man lättare hitta på bra och kreativa idéer till sina designs.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.