Så kan en multifunktionsskrivare gynna ditt företag

Effektiv utskrift är en viktig del av de flesta kontor idag, oavsett om det handlar om att skriva ut biljetter till kunder eller förmedla viktig information vid ett möte. Digitala lösningar kan inte ersätta allt pappersarbete, åtminstone inte ännu. Men för många av dagens företag kan en multifunktionsskrivare effektivisera dokumenthantering och utskriftsprocessen på många sätt.

 

Idag blir multifunktionsskrivare med hög prestanda allt vanligare bland både små och medelstora företag. Kombinationen av överkomligt pris och ökad effektivitet på arbetsplatsen gör dem till ett idealiskt komplement för de allra flesta verksamheter som vill sänka sina driftskostnader, rida den gröna vågen och samtidigt göra utskrifterna mer lätthanterliga.

Ni sparar kontorsutrymme och sänker driftskostnaderna

En multifunktionsskrivare ersätter fax, kopiator, scanner och traditionell skrivare och kombinerar olika funktioner i ett enda arbetsflöde. Det sparar otroligt mycket utrymme eftersom ni endast behöver ha plats för en kompakt kontorsenhet för alla funktioner. Det bidrar i sin tur till att minska röran på kontoret och gynnar inte minst små kontor där ni redan kämpar med utrymmesbegränsningar.

 

Genom att spara kontorsutrymme minskar ni också företagets driftskostnader. Ni behöver trots allt inte längre ha flera energikrävande maskiner påslagna när multifunktionsskrivaren sköter hela jobbet. Dessutom minskar ni eventuella underhållskostnader som ni annars skulle behöva lägga ut på att underhålla de olika kontorsmaskinerna.

All dokumenthantering blir både enklare och bättre

Dokumenthantering är en tids- och energikrävande men oundviklig process på moderna arbetsplatser. Gentemot det typiska arbetsflödet på kontor, där anställda går fram och tillbaka mellan flera maskiner beroende på arbetsuppgifterna, effektiviserar multifunktionsskrivare dokumentarbetet på ett sätt som sparar de anställda mycket tid och arbete. När de anställda har mer energi att avvara förbättras deras humör som logisk följd, vilket främjar en positiv arbetsplats där alla trivs.

 

Till synes verkar dessa kraftfulla multifunktionella skrivare otroligt komplexa, men faktum är att de är utformade med slutanvändaren i åtanke. Det användarvänliga gränssnittet gör det möjligt för arbetsplatsens alla anställda att enkelt få tillgång till och utföra en mängd viktiga funktioner, som utskrift, skanning, kopiering och faxning.

Ni minskar ert miljöavtryck

Idag är en grön omställning inte längre en trend med en nödvändighet, allt eftersom den globala uppvärmningen har nått en kritisk nivå. Som företag bär ni ett ansvar för framtida generationer, och uppmuntras därför använda mer hållbara metoder för att minska ert miljöavtryck.

 

Som tur är de multifunktionsskrivare som finns idag otroligt energieffektiva gentemot fristående kontorsmaskiner. Som tidigare nämnt sparar ni både utrymme och pengar när ni övergår från flera olika enheter till en allt-i-ett-skrivare, men ni minskar också arbetsplatsens miljöpåverkan. Ju mindre el ni förbrukar, desto bättre är det trots allt för miljön. Men en multifunktionsskrivare har också andra miljövänliga inställningar som kan användas, till exempel dubbelsidig utskrift och tonersparläge för maximal energieffektivitet.

Allt-i-ett-lösning för en effektiviserad arbetsplats

Glöm flertalet maskiner som står och samlar damm eftersom ingen använder dem, eller höga elräkningar eftersom alla står på tomgång. Med en multifunktionsskrivare kan ni spara utrymme på kontoret samtidigt som ni minskar driftskostnaderna, gör miljön en tjänst och strömlinjeformar all dokumenthantering – med en enda kontorsutrustning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.