Priserna på fritidshus har sjunkit markant – detta bör du tänka på om du är intresserad av att köpa

 

Att ha ett fritidshus där du själv eller familj kan komma bort från vardagens stress och problem för att koppla av i en mer naturnära miljö när någonting som är helt fantastiskt och som inte kan tas för givet. I och med osäkerheten kring räntor och annat på bostadsmarknaden så har priserna på fritidshus sjunkit en del på senaste tiden.

 

Således är det en del svenskar som på allvar har börjat fundera kring huruvida det hade varit möjligt att köpa ett fritidshus. I den här texten kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att hålla i bakhuvudet när man ska köpa ett fritidshus. Detta kommer mer att vara mer allmänna sätt som man bör tänka på och inte rent praktiska saker, såsom att man kanske behöver installera enskilda avlopp eller annat.

Gå inte för fort framåt

 

Detta är någonting av det viktigaste att tänka på när man ska köpa ett fritidshus, även om det är mycket lättare sagt än gjort. Att inte gå för fort framåt och verkligen se över alla alternativ som man har att tillgå är det överlägset bästa sättet att se till att ens bostadsköp blir lyckat. Spendera tid med att titta på Hemnet eller andra liknande hemsidor för att få en ide kring hur marknaden ser ut och vad som är rimligt att betala. Det är också viktigt att det känns rätt i magen, någonting som kan göra att man undviker några av de största fällorna när man ska köpa ett fritidshus.

Tänk efter kring reseavstånden

 

Även om det är väldigt härligt att ha ett fritidshus bara någon timme bort från där man har sin bostad är detta någonting som inte alltid är möjligt. Till följd av detta så kan det vara klokt att fundera kring hur långt man kan tänka sig att åka när man ska ut till sitt fritidshus. Detta är någonting som varje prospektiv köpare måste ta ställning till individuellt.

 

Om man bor i en lite större stad där efterfrågan för fritidshus i direkt anslutning till stadsmiljön är högre än i andra delar av landet kan man ofta komma undan mycket billigare om man kan tänka sig att köra i ett par timmar för att komma fram.

 

Vilken typ av hus vill du ha?

 

Man måste även fundera kring vilken typ av hus som man är intresserad av. För vissa finns det ingenting bättre än ett hus som har några decennier på nacken och där det kanske inte finns tillgång till rinnande vatten, medans andra vill ha moderna bekvämligheter. Allt som oftast är det hus lite längre bort från större städer som kanske behöver lite arbete som går att hitta för lägst pris. Vill man ha en trädgård eller liknande? Det finns mycket att tänka på för att hitta rätt hus.

Vad ligger huset nära?

 

Tänk också på vilka faciliteter och annat som du vill kunna ha tillgång till. Det kan vara värt att köpa ett hus där det är möjligt att exempelvis åka och handla utan allt för stora resor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.