Så designar du det bästa hemmakontoret

Har du ett stökigt kontor där hemma? Kanske har du inget ännu, men vill designa ditt eget kontor? Att designa ett nytt kontor kan kännas ganska svårt, men det behöver det absolut inte vara. Här är några saker som kan vara värda att tänka på när du ska designa ett välfungerande hemmakontor.

Viktigt med organisering

Allt i kontoret bör ha sin egen plats. Man ska snabbt och enkelt kunna lägga tillbaka saker när man har använt dem. Ju enklare det är att lägga tillbaka sina kontorsmaterial, desto lättare är det att hålla rent och snyggt i sitt kontor. Ett kontor blir ofta stökigt på grund av att det inte finns ett bra system. Tänk på detta när du ska designa ditt hemmakontor. Då kan du slippa det tråkiga stöket och städandet. Det finns många olika lösningar när det kommer till möbler och förvaring. Hitta en design och ett system som passar just dina behov.

Öppna ytor

Stora och öppna ytor är viktiga om du vill få till ett funktionellt kontor. Gå efter ett stort skrivbord. Det ska vara så stort som möjligt utan att det är i vägen för annat viktigt. Med stora ytor är det lättare att hålla sin arbetsplats organiserad. Trånga och små ytor är aldrig roliga att arbeta på. De leder bara till mer stress och mer oreda i kontoret. Det är såklart något man helst vill undvika. Så se till att ha många stora och öppna ytor att arbeta på.

kontorsdesign

Försök även att hålla så mycket golvyta fri som möjligt. Man ska kunna röra sig mellan skrivbordet och resten av kontorets olika delar utan några problem. Om du bara har ett litet kontorsrum att arbeta med, kan det vara bra att använda sig av mycket väggförvaring.

Designa efter din egen smak 

Det är alltid trevligt att kunna ge sitt kontor en mer personlig touch. Det gör arbetet mycket lättare och behagligare. Välj den design som passar just din smak. Du kommer att känna dig mycket mer hemma i ditt kontor när du är omgiven av design som du verkligen tycker om.

Designa, inred och dekorera med sånt som betyder något för dig. Välj saker som får dig att känna dig glad och positiv. Våga släppa din kreativitet fri när du designar i ditt kontor. Moodboards kan hjälpa en hel del, speciellt om du har svårt att hitta den perfekta designen till kontoret.

Ett ljust kontor fungerar bäst

Om man verkligen vill designa det bästa och mest välfungerande kontoret bör man se till att det är ljust. Försök att hålla alla stora ytor så ljusa som möjligt. Väggar kan med fördel hållas vita. Det hjälper till att hålla ditt kontor riktigt ljust. Ett ljust kontor hjälper dig att hålla energinivån uppe när du jobbar. De flesta har även lättare att hålla sig positiva när de arbetar i ett ljust rum. Ljusa ytor och bra belysning är nyckeln till ett riktigt bra hemmakontor. Tänk på detta när du designar ditt nya kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.