Design som avstressning

Ibland kan det kännas omöjligt att stressa av i denna ständigt stressande värld. Vi matas hela tiden av nya intryck, både på nätet och i den verkliga världen. Vi stressar på morgonen, vi stressar på jobbet eller i skolan och vi stressar på vägen hem. Vissa stressar hela dygnet runt. Det finns dock många olika sätt att minska sin stress på. Ett sätt är att använda sig av design. Här är några exempel på hur du kan stressa av med hjälp av design.

Lugnande effekt

Att använda sig av design på olika sätt kan hjälpa dig att uppnå en inre ro. Det kan vara riktigt skönt att pyssla med något annat lite då och då. Man blir mer harmonisk och glad av att designa saker som man själv tycker om. Vad man designar spelar inte speciellt stor roll, bara man designar något. Det kan vara allt från en liten dekoration till att designa ett helt rum i hemmet. Om du känner dig stressad ofta bör du testa att använda dig av design för att lugna ner dig själv lite. Det kan verkligen hjälpa dig att komma ner i varv efter en tuff dag.

mysig-design

Får dig att tänka på annat

Många av oss går ständigt runt med hundratals tankar i huvudet. Det kan vara riktigt jobbigt att alltid ha så många tankar i huvudet på en och samma gång. Detta problem kan design hjälpa dig med.

 

När du designar släpper du i stort sett alla andra tankar. Det hjälper dig att tänka och fokusera på mer positiva saker. Det kan vara skönt att distrahera sig själv lite ibland. Det kan vara det som behövs för att du ska kunna leva ett lyckligare liv. Svårare än så behöver det inte vara. Det är fantastiskt hur design kan ha en så stor positiv effekt på oss människor. Använd dig av design när du vill kunna tänka på något annat en stund. Det fungerar på de allra flesta, så det är alltid värt ett försök.

Moodboards – En enkel designövning

Om man har svårt att hitta på något, kan man alltid skapa en moodboard. Utgå från de känslor du känner för stunden och arbeta med färger och former som passar till dem. Moodboards kan hjälpa dig att hitta på nya designs som du kanske inte har tänkt på tidigare. Alla kan skapa sina egna moodboards. Det är verkligen enkelt. Om du aldrig har testat att skapa moodboards bör du absolut göra det. Många stora och kända designers använder sig av moodboards för att få nya idéer till sina designs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.