Så kan du få en bättre sömn

Även om vi spenderar cirka en tredjedel av våra liv sovandes är det tyvärr väldigt många svenskar som har problem med sömnen på olika sätt. Oavsett om du är någon som tycker det är svårt att falla i sömn på morgonen eller om du helt enkelt bara är ute efter bättre sömn finns det några knep som man kan ta till sig.

 

Det första man bör göra är dock att se till att man har ordentliga gardiner som kan hålla undan dagsljus på ett effektivt sätt. Detta är av förklarliga skäl inte särskilt nödvändigt under vintern, men under sommaren kan det vara väl investerade pengar att ha ett sätt att hålla solen borta ur ögonen. Det finns en lång rad olika bra gardiner att välja bland och det är enkelt att köpa och få hem gardiner online. I den här texten kommer vi att dela med oss av några av de bästa knepen för att se till att man får till bättre sömn.

Rör på dig ordentligt

 

Att ha rört på sig tillräckligt mycket under dagen är en viktig faktor i att kunna sova så bra som det bara går. Det krävs inte att man ska ge sig ut i löpspåret varje dag, utan bara grundläggande vardagsmotion gör under inte bara för hälsan utan också för ens sömn. Fundera kring hur du kan börja röra på dig mer i vardagen, och resultaten för din sömn kommer tids nog att komma av sig självt.

 

 

Försök bygg en rutin kring din sömn

 

Ett annat effektivt sätt att bygga sig en bra sömn är att göra sitt yttersta för att bygga upp en rutin kring sin sömn. Försök att gå lägga dig på samma tid under en veckas tid och håll dig stenhårt till detta. Även om det kan vara svårt till en början så kommer det att underlätta framgent och är någonting som är väldigt klokt att göra. Det kan ta ett tag att vänja sig, men att göra kroppen van vid att sova samma tid varje dag kommer göra att det blir mycket lättare att somna i framtiden.

 

 

 

Titta inte på en skärm innan du ska sova

 

Ett knep som man ofta hör upprepas när det kommer till att sova är att man inte ska titta på en skärm precis innan det är dags att sova. Detta beror på det blåa ljuset som skärmar avger och det är någonting som gör att man lätt blir pigg. Kroppen luras nämligen och tror att det är dagsljus, någonting som i sin tur gör att den blir piggare och alertare. istället för att ligga och scrolla på sociala medier i en kvart innan du ska sova så är det bättre om du ställer dina alarm för att sedan lägga telefonen på laddning och inte tänka mer på den förrens morgonen. Testa att läsa en bok i en kvart till 20 minuter innan det är dags att släcka lampan. Detta är ett utmärkt sätt att varva ner och gör det lättare att komma till ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.