Så hittar du din perfekta design

Har du svårt att välja ut din design? Oavsett om det handlar om en köksdesign eller om mindre designdetaljer till ett vardagsrum kan det vara bra att hitta sin egna stil. Det gör det lättare för dig att träffa rätt. Vissa väljer att gå efter första bästa design bara för att det är enkelt. Om man gör det kan man lätt ångra sig i slutändan. Här får du några tips på hur du själv kan hitta den design som passar dig bäst.

Låt dig inspireras av andras design

Om du inte riktigt vet vad det är du letar efter eller bara är osäker på vad du faktiskt tycker om, kan det vara bra att kolla på andras designval. Hur ser det ut hemma hos dina vänner eller bekanta? De har säkert något som tilltalar dig och din smak. Om du ser något spännande när du är ute och letar efter design i butiker kan du använda det som inspiration. Om du hittar något som inspirerar dig kan du alltid ta ett foto av det och spara det som inspiration till ett senare tillfälle. 

Inspireras av andras design

Vad är viktigast?

Vad är det som är viktigast för dig? Är det viktigt att designen ska fylla en specifik funktion? Är du ute efter en mer dekorativ typ av design? Är det färgerna som är allra viktigast? Behöver designen vara billig? Har du en specifik budget du måste hålla dig till? Tänk ut vad det är som egentligen är viktigt för dig. Då blir det mycket lättare för dig att sålla bort det du inte är ute efter. 

Välj det som känns rätt

I de flesta fall kan man gå på sin egen magkänsla. Om en design verkligen tilltalar dig på alla sätt och vis är det bara att välja den. Om det är något som verkligen stör dig eller som du inte alls tycker om, bör du helt enkelt välja en annan design. Det samma gäller om du tvekar mycket och länge. Gå vidare till nästa alternativ. Stå inte för länge och fundera över samma design. Om det inte klickar alls från början är det lika bra att kolla på något annat. Du ska nog kunna hitta den perfekta designen tillslut. Våga bara ge det lite tid. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.