Ny teknologi för din hälsa

En stor del av vår hälsa kommer faktiskt från vår livsstil och de val vi gör. Det som är genetiskt har vi inte kontroll över, men faktum är att vad du väljer att äta, hur du tränar, om du har en aktiv vardag, om du har ett socialt liv – allt detta påverkar både hur gammal du blir och hur du mår när du blir äldre. Därför kan det vara smart att börja ta kontroll över dina vanor och de rutiner som i längden kommer påverka livskvaliteten både på kort och lång sikt. Det fina är att med modern teknologi är det faktiskt enklare än någonsin att göra just detta.

 

Mat eller kalorier?

När vi tänker på att bli hälsosamma är det lätt att fastna i olika dieter och tråkig räkning av kalorier. Visst är maten vi äter en stor del av hälsa och välmående, och att ändra kosten är ett effektivt sätt att må bättre, stabilisera kroppens värden och i längden förebygga livsstilssjukdomar som hjärt- och kärlproblem, diabetes och problem med leder och inflammation. Just diabetes är en av de snabbast ökande folksjukdomarna nu.

 

Läs mer här om diabetes och få hjälp med sjukdomen online, eller kom i kontakt med en läkare via en nätsajt för att snabbare få hjälp. Under de senaste åren har många läkare, psykologer och terapeuter av olika slag valt att lansera sina tjänster online, vilket gör dem både mer effektiva och tillgängliga för fler personer med olika symptom.

 

Som ett komplement till dessa nätläkare finns också ett brett urval av appar som låter dig följa utvecklingen i hur du äter och hur maten påverkar dig. Det finns appar som låter dig beräkna inte bara kalorier, utan veta vilka fetter, sockerarter och typer av kolhydrater som maten innehåller. Alla fetter är inte dåliga och inte heller behöver man undvika alla kolhydrater. Ännu viktigare än vad vi äter är dock när vi äter. Kroppen behöver tid för att smälta maten och verkligen förbruka de kalorier man stoppar i sig. Med hjälp av en app kan du lätt ställa in när och hur det är dags att äta.

 

Appar för träning

Att använda olika appar för att komma igång med träningen är inget nytt, men det kan krävas att man provar några olika för att hitta någon man trivs med. Dels ska träningen vara rolig att utföra, och nivåerna ska ju också passa just dig. Precis som när du gör en ekonomisk investering, köper fonder eller aktier, så vill du ju ha avkastning på din träning för den insats du gör. Det finns enkla träningsappar som ger dig yogaposer eller styrketräningsprogram att följa, där du helt enkelt följer med utövaren i appen.

 

Det finns också många långt mer avancerade appar som du kan använda ihop med pulsmätare och aktivitetsklocka, till exempel, vilka kan ge dig otroligt detaljerad information om dina framsteg både i stunden och över lång tid. Med hjälp av appar som följer dig under en längre tid får du en slags personlig tränare som knappt kostar någonting!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.