Marknadsför ditt företag online

Marknadsföring är ett viktigt ord för alla företagare och företag där ute. Alla som har ett företag vet att marknadsföring är viktigt, men det kan också vara ett något luddigt begrepp. Samtidigt finns det i dag fler kanaler än någonsin förut att marknadsföra sig genom, och fler alternativ än vad som kan tyckas vara överskådligt. Om du ännu inte kommit till den punkt där du anställt ditt eget marknadsföringsteam kan du behöva ta de första stegen på egen hand. Läs vidare för hur marknadsföring online kan fungera!

 

Klassiska annonser

En metod som kvarstår sedan man brukade marknadsföra sig i papperstidningar är den klassiska annonsen. Många gör det enkelt för sig och sätter helt enkelt in en annons på en av de stora dags- eller kvällstidningarna i Sverige, vilken alltså alla läsare som surfar in på dessa sidor ser. En sådan annons fungerar precis som en pappersannons och du betalar för storlek, hur länge den ska vara publicerad samt var på tidningens hemsida som den ska publiceras. Bättre placering och större yta kostar såklart mer.

 

Du kan också ta steget längre och publicera din reklamfilm online. Det kostar mindre att spela in en reklamfilm som kan passa på olika sajter på nätet än TV-reklam, och du kan dessutom välja att publicera den på sajter som kostar mindre än publicering på någon av de stora betalkanalerna. Här handlar det om riktad, intelligent marknadsföring, och det ska vi prata mer om nu.

 

Sökmotorer och Google

Bortse från reklamfilmer och annonser – affiliate marketing och Search engine optimisation är det som verkligen förändrat hela branschen av marknadsföring. När det gäller att ta plats på nätet finns det några viktiga strategier som du ska se över. Först och främst – läs mer om hur du kan synas högre upp på Google. Google är världens största sökmotor och det är via denna portal som de flesta kunder, köpare, användare och gäster hittar den information de behöver för att välja produkt. I sökrutan på Google skriver användare oftast bara två eller tre ord och inte hela meningar. Det är kombinationen av dessa ord som sedan leder dem till just din sajt.

 

Genom att använda och upprepa dessa så kallade keywords på din sajt kommer du att matcha bättre med användarnas sökningar. En stor bank som exempelvis Swedbank behöver kanske inte marknadsföra sig på detta sättet, eftersom den stora trafik som deras sajt ändå drar gör att de hamnar högt på söklistan. En liten bank behöver inkorporera nyckelord som “lån låg ränta” eller “handla fonder billigt” för att klättra på Googles sökningsresultat.

 

Affiliate Marketing och influencers

Om du har en ny produkt eller tjänst på marknaden och ännu söker dina kunder kan du vända dig till influencers och affiliate marketing. Här är det viktigt att du väljer publicister, som bloggar och instagram-konton, vilka vänder sig till samma typ av kunder som du gör. Därmed når du lättare din publik, och de får mer information om produkten än om du bara publicerar en annons. Många som följer en influencer eller en blogg regelbundet kommer att lita på omdömet som dessa skribenter och kändisar ger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.