Inspiration till framsidan av trädgården

Framsidan av din trädgård är det första intrycket människor får av ditt hem. Trädgårdens framsida är mycket speciell och skiljer sig från baksidan. Framsidan är ofta till för att visa upp, snarare än att koppla av i.

Samtidigt bortprioriterar väldigt många framsidan av trädgården och fokuserar i stället på att ha en mysig och inbjudande trädgård på baksidan. Förträffligt kan vi tycka. Varför inte fokusera på det som folk ser? Eller åtminstone på både trädgårdens fram- och baksida.

Det finns så många olika sätt att förnya framsidan av din trädgård. Möjligheterna är oändliga när det gäller att skapa en helt ny känsla för ditt stämningsfulla utrymme. För att göra det enklare delar vi med oss av några idéer på trädgårdsinspiration till framsidan här!

Dekorera och skärma av med en prydlig häck

Oavsett om du har en liten eller stor trädgård är en häck en bra utgångspunkt. Med en snygg häck får du saker och ting att se finslipade och organiserade ut. Snabbväxande häckar, som avenbok, är ett snabbt sätt att förvandla din trädgård till en trevlig och vacker plats. Men även bambu är en snabbväxande växt som snabbt kan bilda en tät häck för att rama in ditt hus på ett praktfullt sätt.

Oavsett om du är på jakt efter något för att definiera ditt hems gränser, för att avskärma dig från dina grannar eller gatan, eller för att du helt enkelt tycker det är snyggt – är häckar ett mångsidigt tillskott till trädgården. Inklusive dess framsida.

Ont om plats? Plantera klätterväxter

Om framsidan av din trädgård inte är särskilt stor behöver du troligen begränsa hur många växter du faktiskt kan plantera. Detta är tyvärr ett vanligt problem för många eftersom baksidan av trädgårdar tenderar att vara mycket större än framsidan. Men det betyder inte att du behöver låta bli att plantera tjusiga växter helt och hållet. Är ditt planteringsutrymme begränsat bör du bara tänka vertikalt!

Ett tips är att drapera framsidan av huset med diverse klätterväxter eftersom detta tillgodoser dina önskemål utan att ta någon plats. Om du låter klätterväxter slingra uppför husets väggar skapar du på så sätt en charmig inramning av entrén.

Håll trädgården kompakt med planteringslådor

Om framsidan av din trädgård inte erbjuder mycket mer markyta än en stig, eller om större delen av den används som en uppfart, kan du överväga att begränsa planteringen och använda dig av planteringslådor i stället.

Planteringslådor kan placeras på de yttre fönsterbrädorna, under dem eller på vardera sida av dörröppningen. På så sätt lyser du upp även den minsta entrén samtidigt som du slipper undgå växter helt och hållet.

Små planteringslådor är dessutom helt fantastiska för odling av diverse kryddväxter, vilket innebär att du kan få ut några praktiska fördelar av ditt lilla utrymme också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.