Få till en välfungerande klädförvaringen

Utan bra klädförvaring är det svårt att hålla reda på sina kläder. Det är lätt att kläderna hamnar på sängen, på stolar eller i soffan. De hamnar på platser de inte ska, helt enkelt. Men man kan slippa detta onödiga stök med hjälp av smartare klädförvaring. Här får du lite tips på hur du kan designa och optimera din egen klädförvaring där hemma.

Dela upp dina plagg

Om du vill göra det riktigt lätt för dig själv bör du dela upp din klädförvaring i olika sektioner eller avdelningar. Förvara dina t-shirts på sin egen hylla. Förvara dina skor i sitt eget skåp, och häng upp dina finkläder för sig. Ju mer plats du har, desto mer kan du dela upp dina kläder. Ju mer uppdelade och sorterade de är, desto lättare blir det att hitta precis det du vill använda. Undvik att blanda olika typer av plagg. Det kommer bara att kännas rörigt.

Ett annat bra tips är att förvara alla sportkläder för sig. Förvara dem så att de är lätta att komma åt. Du vill ju inte behöva leta länge efter dina FUSION tights eller dina Nike-skor. Ju mer lättåtkomliga dina träningskläder är, desto snabbare kan du komma ut och röra på dig. Om man behöver leta länge efter sina sportkläder kan man lätt tappa träningsmotivationen.

Viktigt med luftig förvaring

Det vanligaste felet många gör när de designar sina garderober eller andra typer av klädförvaringar är att de gör dem alldeles för små och trånga. När klädförvaringen är för liten, händer det ofta att kläderna blir tätt packade. När kläder förvaras för tätt och hårt packade kan de börja lukta illa. Om man istället ser till att det finns gott om plats, får kläderna ligga mer luftigt. Då brukar de hålla sig fräscha längre. Så snåla inte med plats när det kommer till klädförvaring. Det är även lättare att hitta ett specifikt plagg om det inte är gömt under eller bakom massa andra plagg.

byralada

Lådor och korgar

Lådor och korgar är perfekta att förvara små plagg eller accessoarer i. Strumpor kan med fördel förvaras i en luftig nätkorg. Genomskinliga plastlådor kan också vara bra att ha. Tänk dock på att plastlådor inte släpper igenom luft. Om du sätter lock på dina plastlådor kommer luften att bli unken och instängd, så förvara inte dina mest känsliga plagg i dessa.
Askar i kartong kan också vara ett alternativ om du är ute efter mer sluten förvaring.

Tips till hängande klädförvaring

Vissa plagg behöver förvaras hängande. Klänningar, kostymer, finskjortor eller andra typer av finkläder förvaras bäst hängande. Allt som lätt blir skrynkligt bör förvaras hängande. Se till att det finns gott om utrymme till hängande klädförvaring. Många skaffar riktigt tunna galgar för att kunna förvara fler plagg på en enda stång. På vissa punkter kan det vara smart, speciellt om man har ont om plats. Det är dock viktigt att komma ihåg att tätt förvarade plagg kan börja lukta illa när de förvaras för tätt. Så tryck inte ihop för många plagg på en och samma stång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.