10 fantastiska resmål att besöka 2022

I den här reseguiden tittar vi närmare på vart du ska resa 2022. Den här artikeln är en lista över bra ställen att åka på semester. Artikeln är skriven av resebloggaren Resakris.

 1. Sverige – Detta land har mycket att erbjuda, oavsett om du reser själv, med familjen eller vännerna. Det finns något för alla, och det är enkelt att ta sig runt. Ta till exempel en resa till Stockholm och besök Vasa-museet eller Djurgården. Orter som Malmö och Göteborg är också vackra resmål med många sevärdheter. I norr finns möjlighet till aktiviteter såsom fiske, skidåkning och vandring.
 2. Finland – Finland är ett resmål som bjuder på både stora städer och vildmark. I huvudstaden Helsinki finns sevärdheter som Slottet, Svenska Teatern och Temppeliaukio-kyrkan. Naturupplevelser kan du bland annat få i nationalparkerna Linnansaari och Riisitunturi.
 3. Danmark – Danmark är ett resmål för dig som gillar stora städer och shopping. I Köpenhamn finns sevärdheter som Tivoli, Strøget och Christiansborg Slott. Utanför staden kan du bland annat besöka Louisiana Museum of Modern Art och Kronborg Slot.
 4. Norge – Norge är ett resmål för dig som gillar vacker natur. I huvudstaden Oslo finns sevärdheter som Kungliga slottet, Vigelandsparken och Operahuset. Utanför staden kan du besöka fjordarna i West Norway och nationalparkerna Rondane och Jotunheimen.
 5. Island – Island är ett resmål för dig som gillar vacker natur och aktiva resor. I huvudstaden Reykjavik finns sevärdheter som Hallgrímskirkja, Perlan och Harpa. Utanför staden kan du bland annat besöka Vatnajökull National Park och geysiren Strokkur.
 6. England – England är ett resmål för dig som gillar stora städer och shopping. I London finns sevärdheter som Buckingham Palace, Big Ben och Tower of London. Utanför staden kan du resa till Stonehenge eller Lake District National Park.
 7. Skottland – Skottland är ett resmål för dig som gillar vacker natur och aktiva resor. I huvudstaden Edinburgh finns sevärdheter som slottet, Royal Mile och Calton Hill. Utanför staden kan du resa till Gleneagles eller Isle of Skye.
 8. Wales – Wales är ett resmål för dig som gillar vacker natur. I huvudstaden Cardiff finns sevärdheter som slottet, National Museum Wales och Millennium Stadium. Utanför staden kan du resa till Snowdonia National Park eller Brecon Beacons National Park.
 9. Irland – Irland är ett resmål för dig som gillar vacker natur och aktiva resor. I huvudstaden Dublin finns sevärdheter som slottet, Trinity College och Guinness Storehouse. Utanför staden kan du resa till Howth eller Wicklow Mountains National Park.
 10. Frankrike – Frankrike är ett resmål för dig som gillar stora städer och shopping. I Paris finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre Dame. Utanför staden kan du resa till Versailles eller Disneyland Paris.
 11. Spanien – Spanien är ett resmål för dig som gillar stora städer och bad. I Madrid finns sevärdheter som Royal Palace, Prado Museum och Santiago Bernabéu Stadium. Utanför staden kan du resa till Toledo eller Seville.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.